SentezFikir Editörü Hakkında

Merhaba,

Üç senedir odamda bir roman dosyası üzerinde çalışıyorum. Felsefe, fizik ve psikolojiyi sentezleyerek edebiyat aracılığıyla vermeye çalıştığım bir dosya. Günümüzün sadece hikaye anlatan çöp edebiyatının/popüler kültürün saldırılarının içinde nitelikli işler yapmaya çalışıyorum. Yazar veya edebiyatçı değilim, herhangi bir şey değilim; sadece felsefe, fizik ve psikoloji/sosyoloji alanlarının öğrencisiyim ve yeni bir kültür arayışını edebiyat yoluyla insanlara sunmaya çalışan birisiyim. Bu üç senede, yazıya (hayata da diyebiliriz) olan motivasyonumu kaybetmemek için iki kitap da yazdım, basıldılar: Sürünün Dışında; (2016'da basıldı ancak 2014'de yazmıştım.) ilk kitabım, tam bir tutkulu amatörlük örneği,  kısa öykülerden oluşuyor, Saldırı Manifestosu; genel bir öfkenin yansıması, bugünkü fikirlerimin öncül halleri. Ancak asıl çalışmam, ilk sözcüğünden itibaren hayatımı adayacağımı bildiğim roman çalışmam henüz basılmadı. Ve onun, dağıtımı iyi bir yerden çıkması hem emeğim hem de geleceğim açısından tek temennim.

Dün kitaplar yakılıyordu, bugünse belli başlı anahtar kelimeler kitap dosyası içerisinde aratılıyor ve 'uygunsuz' bulunan bir ifade görüldüğünde dosyanın kalemi kırılıyor. Ya da edebiyatın toplumu uyarma ve 'aydınlanma aracı' olma misyonları görmezden gelinerek; birbirini tekrar eden, çocuksu duygusallıklar dışında bir şey anlatmayan ve sosyal medyada 'yer edinmiş' kişilere (mesela kitabım iki defa sosyal medyada kitleniz yok gerekçesiyle basılmadı :) ) ait kitaplar basılıyor. Medeniyetin belirsizliğe doğru sürüklenişi, anlamın içinin boşaltılması ve amaçsızlığın her yanı sardığı bir dünyada; bunlar hiç yokmuş gibi vasat kitapların piyasaya sürülüyor olması acınası bir durum. Tüm bunların kitap yakmaktan bir farkı yok. Aslında günümüz yayıncılığının bu tutumu kitap yakmaktan daha tehlikeli, çünkü kimse gerici tutumların farkında değil. Keza günümüzde gerici tutumlar; ilericilik maskesi altında işletilmekte.

SentezFikir'e gelince; burada okuduğum kitaplardan elimden geldiğince kesitler paylaşmaya ve 'Editörden' kısmında kendi yazılarımı sunmaya çalışıyorum. Anlayacağınız üzere felsefe, fizik ve psikoloji ağırlıklı bir blog. Keşke ciddi bir site olsaydı ama para yok :) Blog'u aynı çizgide koruyarak paylaşım yapmayı sürdüreceğim.

Sevgili okur, emeğime ve mücadeleme destek olmana ihtiyacım var. Küçük-büyük fark etmez, her destek önemli. Blogun sağında yer alan kitapları satın alarak da destek olabilirsin, twitter'dan takip ederek de. (Takip ne alaka dersen, en azından 'sosyal medyada etkiniz yok' görüşünü susturmuş olurum diye düşünüyorum. Bu işlerden hiç anlamıyorum çünkü.)) Blogu diğer insanlara tanıtarak da destek olabilirsin, kafalarımız uyuşuyorsa blog'da yayınlanması için yazı paylaşarak da. Ya da yayıncılık içerisindeysen/tanıdığın insanlar varsa, bu yazı sana güven verdiyse; dosyanın değerlendirilmesi için yardımcı olabilirsin. Bunlar benim için oldukça önemli. Şimdiden teşekkür ederim. Belki bir gün romanım da eline ulaşır. Hepimize bol şans.

Twitter:Adresi




(Yazının tarihi 2016 görünüyor ancak aslında 2018.Ana sayfadaki diğer içerikler arasında yer almasının uygunsuz olacağını düşündüm.)

Yorumlar